Bøger

Kim Højgaard Rasmussen er født 1957 og opvokset i Danmark. I sin tid i Afrika fra 1991 til 2012 og igen i 2015-16 arbejdede han i så forskellige sektorer som indkøb til bistandsfinansierede projekter, telekommunikation, trykkeriudstyr, mejerivirksomhed, sundhedssektoren og landbrugssektoren i Côte d’Ivoire, Tanzania, Nigeria og Ghana.

KUPPET

Frank Grabowski, som stadig arbejder i den farmaceutiske sektor med bopæl i Elfenbenskysten, skal på en forretningsrejse til Mali. Kombinationen af den politiske udvikling, som resulterer i et militærkup, og en række tilfældigheder medfører, at han pludselig befinder sig i en særdeles vanskelig og ubehagelig situation. En overraskende udvikling blandt de nye magthavere fører Frank ud på en meget farlig rejse, hvor hans erfaringer fra tidligere episoder i Afrika kommer ham til gode.

Kuppet er tredje selvstændige roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

Udgivelsesdato: 4. april 2019

AFRIKA-DEBUTANTEN - Novelle

Frank Grabowski har siden sin pure ungdom drømt om en international karriere i Asien eller i USA, hvilket imidlertid ikke stemmer overens med hans hustrus tanker om fremtiden. Desuden viser det sig, at der sker en pludselig kursændring i hans karriere, da han bliver sendt til Liberia på et to måneders ophold som ferieafløser for den kommercielle direktør på en cementfabrik. Der får han sin ilddåb på det afrikanske kontinent, da han involveres i en bitter strid mellem firmaets to største kunder, som kulminerer på særdeles dramatisk vis.

Afrika-debutanten er en novelle, som beskriver Franks første erfaringer i Afrika, og den er dermed optakten til serien af spændingsromaner, der indtil videre inkluderer Flammetræet (januar 2018), Floden (august 2018) og Kuppet (april 2019).

Send en mail til khr@accessafrica.dk og få tilsendt en gratis PDF-kopi af Afrika-debutanten.

FLODEN

Danske Frank Grabowski er tilbage i Afrika. Denne gang som regional direktør for et firma i den farmaceutiske sektor, hvor han er ansvarlig for salg til det offentlige i Vest- og Centralafrika. Hans første mål i det nye job er et stort og landsdækkende projekt i Camerouns hiv-program, hvor han imidlertid hurtigt finder ud af, at der hos den ansvarlige myndighed findes personer, som ikke har rent mel i posen. Mens Frank kæmper med at få overblik over, hvem han kan stole på, og hvem der er hans modstandere, tager tingene en uventet drejning, som uden varsel fører ham ud på en farlig rejse med chokerende overraskelser undervejs.

Floden er anden roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

FLAMMETRÆET

Da Frank Grabowski siger ja til et job som direktør for en bilsamlefabrik i Nigeria, er det med nogen skepsis. Den danske forretningsmand har tidligere arbejdet i Vestafrika og ved, der altid venter mange udfordringer i den del af verden. Alligevel kommer det bag på Frank, at der ret hurtigt efter hans ankomst er personer i firmaet og i hans omgangskreds, som kommer ud for farlige og voldelige hændelser. Uden at være sikker på, om det er tilfældigheder eller trusler mod Franks direktørpost, forsøger han at navigere i den betændte situation, som tilspidses yderligere af korruption, svindel, væbnede røverier og bortførelser. Først sent begynder Frank at forstå den større sammenhæng, og et definitivt opgør med hans modstandere er uundgåeligt.

HJÆLP! Jeg skal til Afrika

I Hjælp! jeg skal til Afrika fortsætter forfatteren med at dele ud af sin 35 år lange erfaring fra at rejse, bo, arbejde og gøre forretning i Afrika gennem fortælling af underholdende anekdoter. Som det var tilfældet i den første bog, Billedet hænger skævt, afsluttes hver historie med en række praktiske og nyttige anbefalinger for alle, der planlægger at bosætte sig i Afrika, begiver sig ud på en rejse syd for Sahara, eller blot er interesserede i, hvordan tingene foregår på kontinentet.

Den humoristiske indgangsvinkel er bevaret i Hjælp! jeg skal til Afrika, men en stor del af bogen fokuserer mere direkte på forfatterens erhvervsorienterede erfaringer. Bogen tilbyder således også en række specifikke råd til eksportsælgeren, investoren eller virksomhedslederen, som kommer til at stå ansigt til ansigt med de meget anderledes og ofte uforudsigelige udfordringer, Afrika har at byde på.

​Billedet hænger skævt

​I Billedet hænger skævt tager forfatteren dig med på en tur igennem Afrika på godt og ondt. Han gør det gennem underholdende anekdoter fra mere end 30 års rejser, ophold og arbejde på kontinentet.

Bogen er ikke en turistguide, men giver alligevel en række nyttige anbefalinger og gode råd, hvormed man kan undgå de værste bommerter under rejser på det afrikanske kontinent. Der er ikke tale om managementlitteratur i traditionel forstand, men hvert kapitel indeholder dog et sæt anbefalinger (122 helt præcist) til så forskellige situationer som talerens udfordringer ved et stort officielt arrangement, deltagelse i store industrielle fora, indkøbsudfordringer, ansættelse og fyring af nøglemedarbejdere samt ikke mindst den uheldige situation, hvor man bliver fanget i et land midt i et militærkup.

The picture is hanging askew in Africa

The Picture is Hanging Askew in Africa takes us on a journey through Africa. With practical advice, amusing anecdotes and tales of very close shaves, our guide, Kim Højgaard Rasmussen, shares with us his thirty years of travelling, living and working on the continent.

His experiences have given him a solid knowledge of Africa – how things work (or do not work) and especially the challenges that face a foreigner leaping into the adventure that is life south of Sahara.Neither tourist guide nor traditional management literature, The Picture is Hanging Askew in Africa gives useful tips to help you avoid the worst blunders during trips on the continent and offers recommendations for such varied situations as the speaker’s challenges at big official events, participation in large-scale industrial fora, procurement challenges, recruitment and termination of key employees.

And, last but not least, advice for those unfortunate times where one becomes caught up in the middle of a military coup …

In Africa it helps to be ready for any eventuality – luckily this businessman packed his sense of humour!

HVEM ER VI?

​Access Africa

CVR: 34955069

KONTAKT

SOCIALE MEDIER