Bøger​

Kim Højgaard Rasmussen er født den 9. marts 1957, voksede op i Danmark og begyndte sin karriere som shippingelev i Det Østasiatiske Kompagni (ØK) i 1977.

Fra 1991 til 2012 og igen i 2015-2017 var han bosat og arbejdede, primært som direktør for private virksomheder, i Elfenbenskysten, Tanzania, Nigeria og Ghana. Han er nu bosat i Danmark og arbejder som forfatter og foredragsholder.

Disse erfaringer har givet Kim Højgaard Rasmussen et solidt kendskab til livet på det afrikanske kontinent og ikke mindst til, hvordan man begår sig i det meget anderledes og til tider korrupte forretningsmiljø.

UNDSÆTNINGEN

Efter en periode i Nigeria er Frank Grabowski tilbage i Danmark. Her har han for nylig bosat sig sammen med sin gravide camerounske kæreste, Solange, og udfører konsulentopgaver for sin tidligere arbejdsgiver, medicinalvareproducenten Rockwell-Levy. Umiddelbart efter Frank og Solanges bryllup føler Frank sig forpligtet til at påtage sig en kortvarig opgave i Cameroun, hvor firmaet står over for en krise i forbindelse med en afgørende licitation på hiv-medicin. Den opgave viser sig at være væsentlig mere udfordrende end forventet, da Frank undervejs må indse, at hans og firmaets modstandere, som han formoder må være en af deres konkurrenter, ikke skyr nogen midler for at tilkæmpe sig den massive ordre. Ydermere bliver Franks handlekraft endnu engang testet til det yderste, da han ser sig nødsaget til at gå i aktion for at bringe firmaets regionaldirektør i sikkerhed uden for Cameroun.

Undsætningen er syvende selvstændige roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

DEN AFRIKANSKE ​FAMILIE

​I forløberen Den Afrikanske Hemmelighed fandt gymnasielærer Kasper Frederiksen sin far død, og i sin søgen på farens parallelle og hemmelige liv i Afrika rejste han til Elfenbenskysten for at udforske den side af sin fars liv.

Nu vil Kasper tilbage til Afrika og finde ud af, om han kan skabe sig en ny tilværelse langt fra Danmarks trygge rammer. Er der plads til og brug for ham i hans nye afrikanske familie, og holder de personlige relationer, han indledte under sit første besøg? Denne gang løber Kasper dog ind i flere store og uventede udfordringer, der gør ham bekendt med nogle af Afrikas mere barske realiteter. Forholdet til den kvinde, han er forelsket i, udvikler sig ikke helt, som han havde håbet på, og samtidig bliver Kasper helt ud af det blå konfronteret med endnu en overraskelse fra fortiden, der ryster ham.

AFTALEN

Med base i Lagos, Nigeria har Frank Grabowski i sin kapacitet af formandens højre hånd spillet en vigtig rolle i ledelsen af Adeyemi-gruppens firmaer. På sit dødsleje beder Chief Adeyemi ham imidlertid påtage sig ansvaret som direktør for gruppens største selskab, cementfabrikken Adecem.


På et tidspunkt, hvor der er bump på vejen i Franks personlige liv, bliver det nye job en enorm udfordring for ham, og det kompliceres yderligere af, at der internt i firmaet er en betydelig utilfredshed med hans ankomst. Samtidig betyder dramatiske hændelser i en af hans tidligere modstanderes liv, at han får endnu en fjende på halsen, alt imens samarbejdet med hans nærmeste medarbejder viser sig at tage en uventet drejning, som fjerner Franks fokus fra de virkelige trusler.

De tre parallelle forløb nærmer sig langsomt, men sikkert hinanden, og når de mødes, synes det uundgåeligt, at det vil udløse det ultimative opgør, hvor Frank befinder sig i orkanens øje.

Aftalen er sjette selvstændige roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

DEN AFRIKANSKE HEMMELIGHED

Gymnasielærer Kasper Frederiksens far har bedt ham komme med kort varsel, da han har noget vigtigt at diskutere. Kasper finder ham imidlertid død på gulvet i farens arbejdsværelse, og i den håndskrevne note, som hans far har efterladt, er kun nogle få ord læselige.

Under den efterfølgende oprydning i sin fars hus finder Kasper billeder på en computer, som viser chokerende forbindelser til farens parallelle og hidtil hemmeligholdte liv i Afrika. Kasper føler en stærk trang til at udforske og få klarhed over den side af sin fars liv, men vil det være en katastrofal fejltagelse, hvis han fra sin trivielle – men trygge – dagligdag i en københavnsk forstad kaster sig ud i en så stor personlig udfordring? Eller er det netop den katalysator, der skal til for at ændre Kaspers liv i en positiv retning?

BRU​DDET

Efter et længere ophold i Danmark på grund af coronakrisen er Frank Grabowski tilbage i Afrika i sit job som regionaldirektør for et stort medicinalvarefirma. Frank er imidlertid blevet så træt af den korruption, som gennemsyrer sundhedssektoren i Afrika, at han under et møde i sundhedsministeriet i Cameroun ender i en alvorlig konflikt. Det medfører store ændringer for Frank såvel arbejdsmæssigt som på privatfronten.

Samtidig er hans tidligere chef i Nigeria, Chief Adeyemi, på grund af sygdom kommet i en situation, hvor han har brug for en pålidelig højre hånd til at styre sine virksomheder. Dermed er Frank på vej tilbage til endnu en særdeles udfordrende og risikabel opgave i Nigeria, som han forlod under dramatiske omstændigheder i Flammetræet.

Bruddet er femte selvstændige roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

FRA VALLENSBÆK TIL VESTAFRIKA

Fra Vallensbæk til Vestafrika er 11 noveller af Kim Højgaard Rasmussen inspireret af egne specifikke oplevelser og tilsat en gavmild dosis fantasi, dramatik og en uventet drejning …

I den første novelle foregår der pirrende ting i et kolonihavehus, hvor forfatteren og to kammerater havde nogle spændende dage i deres barndom i 60’erne, mens resten af novellerne foregår i Afrika. Her har Kim Højgaard Rasmussen blandt andet ladet sig inspirere af en uheldig togtur i Tanzania, en dramatisk fyring af en medarbejder i Nigeria, en farlig landevej i Cameroun og en konflikt med myndighederne i Elfenbenskysten.

Fra Vallensbæk til Vestafrika indeholder også historien om Frank Grabowskis første opgave i Afrika, som dermed er indledningen til serien af Kim Højgaard Rasmussens spændingsromaner Flammetræet, Floden, Kuppet og Frigivelsen.​

FRIGIVELSEN

Grabowski har succes som regional direktør for det internationale medicinalvarefirma, Rockwell-Levy. Fra sin base i Abidjan, Elfenbenskysten dækker han markedet for hiv-medicin i hele Vest- og Centralafrika. En tidligere modstander i Cameroun, som er dømt og fængslet for storsvindel, bliver imidlertid frigivet før tid og er fyldt af had til Frank, som spillede en vigtig rolle i afsløringen af ham. Hans frigivelse falder sammen med en problematisk fyring på kontoret i Abidjan og et besøg af Franks børn fra Danmark, og de tre parallelle forløb nærmer sig hinanden og leder hen mod det ultimative opgør.

Frigivelsen er fjerde selvstændige roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

KUPPET

Frank Grabowski, som stadig arbejder i den farmaceutiske sektor med bopæl i Elfenbenskysten, skal på en forretningsrejse til Mali. Kombinationen af den politiske udvikling, som resulterer i et militærkup, og en række tilfældigheder medfører, at han pludselig befinder sig i en særdeles vanskelig og ubehagelig situation. En overraskende udvikling blandt de nye magthavere fører Frank ud på en meget farlig rejse, hvor hans erfaringer fra tidligere episoder i Afrika kommer ham til gode.

Kuppet er tredje selvstændige roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

Udgivelsesdato: 4. april 2019

AFRIKA-DEBUTANTEN - Novelle

Frank Grabowski har siden sin pure ungdom drømt om en international karriere i Asien eller i USA, hvilket imidlertid ikke stemmer overens med hans hustrus tanker om fremtiden. Desuden viser det sig, at der sker en pludselig kursændring i hans karriere, da han bliver sendt til Liberia på et to måneders ophold som ferieafløser for den kommercielle direktør på en cementfabrik. Der får han sin ilddåb på det afrikanske kontinent, da han involveres i en bitter strid mellem firmaets to største kunder, som kulminerer på særdeles dramatisk vis.

Afrika-debutanten er en novelle, som beskriver Franks første erfaringer i Afrika, og den er dermed optakten til serien af spændingsromaner, der indtil videre inkluderer Flammetræet (januar 2018), Floden (august 2018) og Kuppet (april 2019).

Send en mail til khr@accessafrica.dk og få tilsendt en gratis PDF-kopi af Afrika-debutanten.

FLODEN

Danske Frank Grabowski er tilbage i Afrika. Denne gang som regional direktør for et firma i den farmaceutiske sektor, hvor han er ansvarlig for salg til det offentlige i Vest- og Centralafrika. Hans første mål i det nye job er et stort og landsdækkende projekt i Camerouns hiv-program, hvor han imidlertid hurtigt finder ud af, at der hos den ansvarlige myndighed findes personer, som ikke har rent mel i posen. Mens Frank kæmper med at få overblik over, hvem han kan stole på, og hvem der er hans modstandere, tager tingene en uventet drejning, som uden varsel fører ham ud på en farlig rejse med chokerende overraskelser undervejs.

Floden er anden roman i serien om Frank Grabowskis udfordringer i Afrika.

FLAMMETRÆET

Da Frank Grabowski siger ja til et job som direktør for en bilsamlefabrik i Nigeria, er det med nogen skepsis. Den danske forretningsmand har tidligere arbejdet i Vestafrika og ved, der altid venter mange udfordringer i den del af verden. Alligevel kommer det bag på Frank, at der ret hurtigt efter hans ankomst er personer i firmaet og i hans omgangskreds, som kommer ud for farlige og voldelige hændelser. Uden at være sikker på, om det er tilfældigheder eller trusler mod Franks direktørpost, forsøger han at navigere i den betændte situation, som tilspidses yderligere af korruption, svindel, væbnede røverier og bortførelser. Først sent begynder Frank at forstå den større sammenhæng, og et definitivt opgør med hans modstandere er uundgåeligt.

HJÆLP! Jeg skal til Afrika

I Hjælp! jeg skal til Afrika fortsætter forfatteren med at dele ud af sin 35 år lange erfaring fra at rejse, bo, arbejde og gøre forretning i Afrika gennem fortælling af underholdende anekdoter. Som det var tilfældet i den første bog, Billedet hænger skævt, afsluttes hver historie med en række praktiske og nyttige anbefalinger for alle, der planlægger at bosætte sig i Afrika, begiver sig ud på en rejse syd for Sahara, eller blot er interesserede i, hvordan tingene foregår på kontinentet.

Den humoristiske indgangsvinkel er bevaret i Hjælp! jeg skal til Afrika, men en stor del af bogen fokuserer mere direkte på forfatterens erhvervsorienterede erfaringer. Bogen tilbyder således også en række specifikke råd til eksportsælgeren, investoren eller virksomhedslederen, som kommer til at stå ansigt til ansigt med de meget anderledes og ofte uforudsigelige udfordringer, Afrika har at byde på.

​Billedet hænger skævt

​I Billedet hænger skævt tager forfatteren dig med på en tur igennem Afrika på godt og ondt. Han gør det gennem underholdende anekdoter fra mere end 30 års rejser, ophold og arbejde på kontinentet.

Bogen er ikke en turistguide, men giver alligevel en række nyttige anbefalinger og gode råd, hvormed man kan undgå de værste bommerter under rejser på det afrikanske kontinent. Der er ikke tale om managementlitteratur i traditionel forstand, men hvert kapitel indeholder dog et sæt anbefalinger (122 helt præcist) til så forskellige situationer som talerens udfordringer ved et stort officielt arrangement, deltagelse i store industrielle fora, indkøbsudfordringer, ansættelse og fyring af nøglemedarbejdere samt ikke mindst den uheldige situation, hvor man bliver fanget i et land midt i et militærkup.

The picture is hanging askew in Africa

The Picture is Hanging Askew in Africa takes us on a journey through Africa. With practical advice, amusing anecdotes and tales of very close shaves, our guide, Kim Højgaard Rasmussen, shares with us his thirty years of travelling, living and working on the continent.

His experiences have given him a solid knowledge of Africa – how things work (or do not work) and especially the challenges that face a foreigner leaping into the adventure that is life south of Sahara. Neither tourist guide nor traditional management literature, The Picture is Hanging Askew in Africa gives useful tips to help you avoid the worst blunders during trips on the continent and offers recommendations for such varied situations as the speaker’s challenges at big official events, participation in large-scale industrial fora, procurement challenges, recruitment and termination of key employees.

And, last but not least, advice for those unfortunate times where one becomes caught up in the middle of a military coup …

In Africa it helps to be ready for any eventuality – luckily this businessman packed his sense of humour!

HVEM ER VI?

​Access Africa

CVR: 34955069

KONTAKT

SOCIALE MEDIER